Menu

Българи и румънци искат заедно в Шенген

0 Comment

България и Румъния да влязат заедно в Шенген, поискаха на неформална медийна среща журналисти от двете съседни държави. Домакин на форума „без вратовръзки“ бе ресторант „Клас Барбекю“ в хотел „Кабакум“ на Златните, а представителите на медиите – печатни, радиа, телевизии и онлайн издания, бистриха в приятелска атмосфера пътя на България и Румъния в обединена Европа.

Според колеги от Румъния има реален шанс двете страни да влязат в Шенген до 1 г. Според други обаче до влизане в пространството ще минат поне 5 г. Както вие, така и ние помагаме с каквото можем на Япония. Убедени сме, това е правилната политика, коментираха румънските журналисти.

В разгара на вечерта се завъртя и своеобразен импровизиран кулинарен конкурс, в който представители на Българя и Румъния дегустираха топспециалитети на ориенталската кухня – запазена марка на заведението, и опитаха да разгадаят съставките им. Официални победители нямаше поради приятелския характер на конкурса.

На неформалната среща бяха обсъдени въпроси, свързани с бъдещото сътрудничество между изданията. Има идея следващата подобна среща да е тристранна с участието и на медии от Турция.

/ в. Черно море/

2011-03-22

Семеен хотел " Кабакум" Златни пясъци