Menu

Клас Барбекю – интериор и кухня за ценители

0 Comment

21.03.2011

Днес ресторант Клас Барбекю бе домакин на интернационална медийна среща. Приятели от три балкански народа – румънският, българският и турският, се събраха около изисканите маси на ресторанта, за да скрепят приятелството между трите държави. В основата на събитието бе представянето на новата елегантна зала на ресторант Клас Барбекю. По време на официалната вечеря, на която бяха представени изтънчените ориенталски специалитети от менюто на ресторант Клас Барбекю, гостите от румънските и регионалните медии имаха възможността да обсъдят с мениджърския екип на ресторанта приготовленията за Великденските празници, както и за предстоящия туристически сезон.

В околностите на Варна, близо до плажа, гостите на града могат да се потопят в истинска ориенталска приказка. Ресторант Клас Барбекю е място, обгърнато от спокойствие и мистика, което не може да остави безразлични любителите на изискания интериор и кулинарните изкушения.

Две зали, два свята – безброй незабравими приказни мигове. Историята на ресторанта започва през 2006 година, когато собствениците решават, че в България липсват достатъчно места, разказващи подобаващо приказката на ориенталското гастрономическо изкуство.

Първо е изградена традиционната зала. Пъстроцветна палитра от детайли се разгръща пред погледа на посетителите, прекрачили прага на Клас Барбекю. Топлото посрещане, уникално съчетаните ориенталски елементи, комфортът и топлината в залата създават уютна атмосфера, караща всеки посетител да почувства традиционното източно гостоприемство. Още от входа прави впечатление огромното блестящо барбекю, за д което главният готвач като истински магьосник разгръща пред погледа на гостите своето незабравимо кукинг-шоу. Безброй разноцветни фенери леко се полюшват, сякаш нашепват песента на Босфора. Богатство на вкусове и усещания, което спокойно можем да определим като пиршество на сетивата.

Следващата спирка на експреса, който ни пренася в други светове, е новата перла в короната на Клас Барбекю.Новата зала, която функционира едва от няколко месеца, е вдъхновена от духа на приказките от 1001 нощ. Всеки елемент от дизайна е изработен ръчно и е доставен от чужбина специално за ресторант Клас Барбекю. Дървената част на столовете и масите са позлатени, светло розовара тапицерия на мебелите е от ръчно тъкано копринено кадифе. Грандиозният полилей, в чиите отражения всеки може да изгуби представа за време и пространство, е изцяло изработен от кристали „Сваровски“.

А що се отнася до предлаганите специалитети – най-добре сами да ги опитате. Свежи продукти, уникална авторска кухня, почерпила вдъхновение от най-апетитните ориенталски специалитети, първокласна селекция вина. Месните специалитети се приготвят само от прясно пилешко, телешко и агнешко месо, лично подбрано от майстор готвача. Феерия от цветове, вкусове и аромати – преживяване, след което дълго ще се питате дали е било насън или наяве.

/ Днес +/

2011-03-21

Семеен хотел " Кабакум" Златни пясъци