Menu

Клас барбекю – Луксозната класа на турската кухня (част 2)

0 Comment

… кристали. Пъстрата феерия на фенерите с цветно стъкло, която е запазена марка на заведението, тук е отстъпила място на тежък полилей, изработен също от кристал.

Менюто на ресторанта е кратко, но съдържателно и вкусно! Както всеки уважаващ себе си турски ресторант и тук всичко е „кебап“. Печените телешки, агнешки и пилешки меса са характерно овкусени и са приготвени върху жар на медно барбекю, около което се случва всичко важно в ресторанта.

„Клас-кебап“ – специалитетът на заведението е вариант на познатия адана кепап от телешка или агнешка кайма. Някога тя е била „нанизвана“ на сабя, вместо която сега се ползват специални плоски шишове. Кебапът е поднесен върху сос, приготвен от цедено кисело мляко и фино пюре от печен патладжан, в който не е останала нито една семка. От традиционните супи в „Клас Барбекю“ се поднасят само леща и таратор, но и те са достатъчни, за да ви изненадат с неочаквано приятни вкусове и аромати.

Салатите са предимно от свежи продукти, щедро овкусени с екзотични подправки, а месата, с които работи кухнята – свежи и специално подбрани.

Клас Барбекю предлага приготвен и изпечен на място хляб, а първи в класацията, разбира се, са „балон екмек“ и няколко вида питки, печени на жар или в пещ. Перла в короната обаче са десертите. Освен баклавите, които идват с няколко вида плънки основно от различни видове ядки, в „Клас Бербекю“ трябва непременно да питате и за печената стъргана дюля със захарен сироп и каймак. Приятна изненада е и сутляшът, който тук се приготвя също на фурна.

Винената листа на „Клас Барбекю“ предлага богат избор етикети от Новия и Стария свят, както и селекция от най-добрите български изби. Цените на предлаганите вина се движат в средния и висок ценови диапазон, но винаги в оправдани от качеството граници. Ресторантът предлага и селекция от турски бири, както и известната Йени ракъ, поднесена в традиционен персонален охладител от кована мед.

/ Списание Deluxe/

2011-04-01

Семеен хотел " Кабакум" Златни пясъци