Menu

Клас Барбекю – разкош и гостоприемство

0 Comment

Само на 10 минути от Варна (близо до Свободния университет) се намира едно вълшебно място. Клас Барбекю – изискан ресторант, в който време и пространство се сливат в блажена хармония. Пространството – сякаш си в ориенталска приказка. Времето – тече бързо и леко, часовете минават неусетно. Думите не достигат, а и снимките, колкото и да са хубави, не могат да предадат мястото в пълния му блясък.

Веднага щом прекрачиш прага на Клас Барбекю се докосваш лично до прочутото ориенталско гостоприемство. Музиката, отношението на персонала, обстановката – всичко предразполага да се отпуснеш и да забравиш за многото проблеми, които само допреди миг са завладявали съзнанието.

Да кажем още малко за интериора. Първата зала! Няма как да не се забележи уникалната традиционна обстановка. Огромни цветни полилеи като от султански палат се полюшват едва забележимо над подредените маси. Вдясно в залата зад стъкло се намира огромното барбекю, покрито с изпипани до последния детайл орнаменти, където пред очите на всеки гост се приготвят специалитетите на майстор-готвача. От дълбока пещ се вадят хлябове-балон, чиито вкус и лекота не могат да оставят безразличен никой ценител на турската кухня.

Прекрачвайки прага на новата елегантна зала, се пробужда естетическа наслада за всички сетива. Класа, която само в Клас Барбекю може да се види и усети. Красота, стил, приказка! Първите 10 минути не можеш да спреш да се оглеждаш. Всеки елемент от дизайна е изработен ръчно и е доставен специално от чужбина. Дървената част на столовете и масите са не просто златисти на цвят, но наистина позлатени. При тапицирането на мебелите са използвани специални кристали, а самите тапицерии са от ръчно тъкано копринено кадифе. В допълнение – грандиозният полилей, който изящно допълва обстановката, е с камъни „Сваровски“.

Всичко е изпипано, направено е с желание и вкус, като че ли са обзавеждали собствения си дом за посрещането на добри приятели. Прекрасните завеси, стените, огромните красиви свещници на масата. Вложено е много внимание и старание в абсолютно всичко. Къде другаде ще видиш позлатени дори решетките на вентилацията? Разкош и пищност, но направено с много стил и вкус. Нищо не е в повече и нищо не е по-малко. Точната доза лукс и хедонизъм, създадени не само от интерьорът, но и от чисто човешкия контакт. Персоналът е от истински професионалисти, готови във всеки момент да те обсипят с внимание, уважение и усмивка. Появяват се веднага, когато имаш нужда от нещо, и се грижат за постоянния ти комфорт.

След като се отдаде заслужено внимание на уникалната обстановка, е време за наслада от кулинарните изкушения. Богатото меню от специалитети от традиционната за Ориента кухня, внимателно подбраните винаги пресни месни продукти, качествените уханни подправки и зеленчуци и здравословният начин на приготвяне на храната, са гаранция за незабравимо кулинарно празненство.

Новото Deluxe меню включва специална селекция напитки, както и колекция от любимите на собственика пури.

Каквото и да избереш,ще го приготвят пред очите ти – от пресни, незамразени меса от животни, подбрани лично от специалист, до хрупкави и уханни свежи зеленчуци. Докато наблюдаваш ловките движения и техниката на главния готвач добиваш усещането, че това е изкуство, а готвачът е талантлив творец, който приготвя следващия си шедьовър специално за теб. Тук е моментът да отбележим, че този майстор сам избира месото ежедневно. Но не от щанда в бакалията, а сам подбира животните, докато са още живи. След което сам обработва месото, като една от стъпките е специална марината по тайна рецепта, в която то престоява няколко часа, за да стане крехко и резултатът отново да е перфектен. Зеленчуците и всички останали продукти са също избрани специално, много от тях се внасят от Турция, за да бъде всичко наистина автентично. Всичко се приготвя на място, нищо не се купува готово, нищо не застоява във фризера. И когато всеки гост се прибере вкъщи му остава единствено вкусът от десерта, то нека ви посъветваме да опитате Дюля „Шехерезада“, чиято рецепта е тайна, но пък магията от вкуса и ще ви отнесе в други географски ширини.

/ Списание Premium/

2011-03-02

виж публикацията »

Семеен хотел " Кабакум" Златни пясъци