Menu

Клас Барбекю – ориенталска приказка на българския бряг

0 Comment

Клас Барбекю – ориенталска приказка на българския бряг

Само на 10 минути от Варна се намира изискан ресторант, в който ясно се усеща топлият полъх на Ориента. Още с влизането във фойето се създава усещане за уют. Влизайки в първата зала, няма как да не се забележат уникалните интериорни решения, а прекрачвайки прага на новата елегантна зала, се пробужда естетическа наслада за всички сетива. Това е Клас Барбекю – не просто ресторант, а истинска приказка.

Нека нашето гастрономическо и естетическо пътешествие започне от традиционната зала. Топлото посрещане, уникално съчетаните ориенталски елементи, комфортът и топлината в залата създават изключително уютна атмосфера.

Още от входа прави впечатление огромното барбекю насред залата, покрито с изпипани до последния детайл орнаменти. Точно до барбекюто майстор-готвач вади изключително апетитни хлебчета директно от пещта. И тогава осъзнаваме, че сме свидетели на уникално кукинг шоу. Апетитът веднага се пробужда, последван от объркването – „Какво да си поръчам, всичко изглежда толкова вкусно?”. Каквото и да изберем, готвят го пред очите ни – от пресни, незамразени меса от животни, подбрани лично от специалист. Наблюдавайки ловките движения и техниката на главния готвач, ни става ясно, че ще вкусим от творбите на истински магьосник.

Пътешествието ни през Ориента продължава в новата зала на ресторант Клас Барбекю. Пищност, изящност, лукс, елегантност – думи, които едва загатват за обстановката, която се разкрива пред очите ни. Първата мисъл, която си прокрадва път в съзнанието ни, е че духът на залата е вдъхновен от източните приказки и магията на историите от 1001 нощи.

Един бърз поглед не може да обхване всички изящни детайли, които в никакъв случай не дразнят, а вдъхновяват сетивата ни. Всеки елемент от дизайна е изработен ръчно и е доставен от чужбина специално за ресторант Клас Барбекю. Дървената част на столовете и масите са не просто златисти на цвят, но наистина позлатени. При тапицирането на мебелите са използвани специални кристали, а самите тапицерии са от ръчно тъкано копринено кадифе. А грандиозният полилей, който така изящно допълва обстановката, е с камъни „Сваровски”.

След като отдадем заслужено внимание на уникалната обстановка, е време да се насладим на кулинарните изкушения. Богатото меню от специалитети от традиционната за Ориента кухня, внимателно подбраните винаги пресни месни продукти, качествените уханни подправки и зеленчуци и здравословният начин на приготовление на храната са гаранция за незабравимо гастрономично празненство.

Гастрономичният туризъм е водеща тенденция през последните години. Все по-взискателните гости на ресторантите изискват качество в обслужването, уникална кухня и атмосфера, която да ги отведе в различни светове. Клас Барбекю съчетава всички тези елементи и позволява разходка до други географски ширини без да напускате България. Концепция, която се оказва печеливша и печели сърцата на гостите, които се връщат отново и отново, откривайки всеки път различна част от пъзела на мистичните ориенталски вкусове, аромати и цветове.

Клас Барбекю – Варна, Местност Ален Мак 3444 (до ВСУ Черноризец Храбър)
За резервации: 0882 660 847, 0882 660 814

/ Инфо Варна/

2011-04-27

Семеен хотел " Кабакум" Златни пясъци