Menu

1001 нощи на 10 минути от Варна

0 Comment

Клас Барбекю – добре дошли в ориенталската приказка.

Само на 10 минути от Варна (близо до Свободния университет) се намира едно вълшебно място. Клас Барбекю – изискан ресторант, в който времето и пространството се усещат различно.

Пространството – сякаш си в арабска приказка. Времето – тече бъро и леко, часовете минават неусетно.

Когато видях снимките на мястото си помислих, че няма начин да се чувствам комфортно там. Прекалено е изискано, лъскаво, луксозно, стилно… думите не ми достигат, а и снимките, колкото и да са хубави, не са предали мястото в пълния му бласък.

Освен това ми мина през ума и нещо друго, което съвсем не е без значение – че едва ли ще мога да си позволя нещо повече от едно питие там, на такова приказно място цените трябва да „режат глави“.

Само минути след като седнах в Клас Барбекю обаче, всичките ми притеснения неусетно са изчезнали и са заместени с усещане за блажен уют.

Музиката, отношението на персонала, обстановката – всичко те предразполафа да се отпуснеш и да забравиш за това, което е вън от ресторанта.

Да кажем още малко за интериора. Първата зала! Няма как да не се забележи уникалната традиционна обстановка. Огромни красиви полилеи с цветни стъкла. Много, много красиви. Вдясно в залата зад стъкло се намира огромно барбекю, покрито с изпипани до последния детайл орнаменти, където може да видиш как се приготвя храната ти.

Точно до барбекюто майстор-готвач вади изключително апетитни хлебчета директно от пещта.

Прекрачвайки прага на новата елегантна зала се пробужда естетическа наслада за всички сетива. Класа, която само в Клас Барбекю може да се види и усети. Красота, стил, приказка! Първите 10 минути не можеш да спреш да се оглеждаш.

Всеки елемент от дизайна е изработен ръчно и е доставен специално от чужбина. Дървената част на столовете и масите не са просто златисти на цвят, но наистина позлатени. При тапицирането на мебелите са използвани специални кристали, а самите тапицерии са от ръчно тъкано копринено кадифе. В допълнение – грандиозният полилей, който изящно допълва обстановеката, е с камъни „Сваровски“.

Всичко е изпипано, направено с желание и вкус. Прекрасните завеси, ама наистина прекрасни, стените, огромните красиви свещници на масата.

Вложено е много внимание и старание в абсолютно всичко. Къде другаде ще видиш позлатени дори решетките на вентилацията?! Всичко е в тон… усещане за султански палат в Ориента. Разкош и пищност, но направено с много стил и вкус.

Нищо повече и нищо по-малко. Точната комбинация. И не става дума само за интериора. Отношението към теб! Персоналът е от истински професионалисти. Обгрижват те с внимание, уважение и усмивка. Появяват се веднага, когато имаш нужда от нещо, и се грижат за постоянния ти комфорт.

След като се отдаде заслужено внимание на уникалната обстановка, е време за наслада от кулинарни изкушения.

Богатото меню от специалитети от традиционната за ориента кухня, внимателно подбраните винаги пресни месни продукти, качествените уханни подправки и зеленчуци и здравословният начин на приготвяне на храната, са гаранция за незабравимо кулинарно празненство. Вегетарианци, за вас също има избор от пресни и вкусни постни ястия. А порциите са щедри, много щедри.

Каквото и да изберете, ще го приготвят пред очите ви – от пресни, незамразени меса от животни, подбрани лично от специалист, до хрупкваи и уханни свежи зеленчуци. Докато наблюдаваш ловките движения и техниката на главния готвач, добиваш усещането, че това е изкуство, а готвачът е талантлив творец, който приготвя следващия си шедьовър специално за теб.

Тук е моментът да отбележим, че този майстор сам избира месото ежедневно. Но не от щанда в бакалията, а сам подбира животните, докато са още живи. След което сам обработва месото, като една от стъпките е специална марината по тайна рецепта, в която то престоява няколко часа, за да стане крехко и резултатъ да е отново перфектен.

Зеленчуците и всички останалите продукти също са избрани специално, много от тях се внасят от Турция, за да бъде всичко наистина автентично.

Всичко се приготвя на място, нищо не се купува готово, нищо не застоява във фризера.

А цените? Едва ли го очаквате, но са съвсем прилични и нормални. Повечето ресторанти във Варна предлагат далеч по-малко за доста по-високи цени. Като комфортът и отношението са несравними.

А времето колко бързо лети… Толкова е хубаво, че не искаш да си тръгнеш от там и когато погледнеш часовника си се оказва, че вече си изкарал няколко часа. Всеки обича да му е хубаво.

Събудих интереса и апетита ви, нали? Ако искате обаче да поглезите сетивата си, съветвам ви да си запазите маса. Защото почти всички, които са посетили Клас Барбекю, стават редовни клиенти. Не съм изненадана.

Малко ви завиждам, на вас тепърва ви предстои приказно пътешествие.

P.S. Предполагам, че написаното ви звучи адски рекламно. Ами такова – защото на мен наистина много ми хареса и го писах с желание. Отдавна не бях попадала на ново качествено място във Варна.

/ VarnaUtre/

2011-04-02

Семеен хотел " Кабакум" Златни пясъци